Source: Shutterstock.com Photographer: Rattiya Thongdumhyu

Sad: lintworm Stientje zit al twee jaar vast in veganistische Amsterdammer

Het zijn barre tijden voor lintworm Stientje. Het slingervormige gezelligheidsdier kwam twee jaar geleden via een boterham met filet americain terecht in het lichaam van Amsterdammer Yuki, maar die besloot een dag later om veganist te worden. Sindsdien is het leven van Stientje een hel.

“Hoeveel sojamelk en tempeh kan een lintworm verdragen?” vraagt Stientje zich retorisch af. “De eerste paar dagen dacht ik nog: dit is die typische Amsterdamse humor waar je zo vaak over hoort. Maar na twee weken begon het door te dringen dat mijn gastheer misschien wel serieus was. Het klamme zweet brak me uit.”

Het leven van lintworm Stientje is sindsdien één langgerekte sliert van linzenburgers, fopworsten, zeewierschnitzels en vegan pokébowls. “Wist je dat lintwormen wel 25 jaar kunnen worden?” vertelt Stientje met trillende stem. “Er woont hier een darmparasiet waar ik veel steun aan heb, maar de waarheid is dat ik hele donkere gedachten heb. Ik weet niet hoe lang ik dit nog volhoud.”

Ze zucht. “Was ik maar nooit weggegaan uit Raalte.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is gewoonweg mis handeling van de mooie lintworm. Joekie is zeker geen baasje van honden of poezen. Die schattige aaibare dieren koesteren allemaal wormpjes in hun darmen. Die darmen moeten heel gezellig zijn voor bewoning gezien de grote belangstelling van wormpjes.
Joekie zou een dagtaak hebben aan de bestrijding van die lieve, onschuldige diertjes.

Reageer
gravatar

Loesepoes, weer een typisch dom bericht van jou! Natuurlijk hebben veganisten nooit huisdieren, zoals honden en katten, die vooral vleesproducten eten. Dat is tegen hun principes. Dat moet toch weten!

gravatar

Leo, moet dat nou weer? Richard (R. Snelbinder, relatietherapeut, red.) heeft onderhand een dagtaak aan al die gemene berichten van jou! Dat zou Jan (J.v.Hiernaast, naaste buurman, red.) nooit hebben gedaan met zij ex, heeft hij mij zojuist in bed gezegd.