mentatdgt / Shutterstock

mentatdgt / Shutterstock

Studiefinanciering enkel weggelegd voor mensen die nog zelf een studie kunnen financieren

Vanaf het studiejaar 2022/2023 komt de studiefinanciering voor studenten weer terug. Goed nieuws zou je zeggen, alleen is deze wel een stuk lager dan de oude basisbeurs die in 2016 werd afgeschaft. Op deze manier is studiefinanciering straks waarschijnlijk enkel nog weggelegd voor mensen die zelf nog een studie kunnen financieren.

“Ik denk dat studenten in het verleden gewoon een hele lange tijd de definitie van ‘studiefinanciering’ verkeerd hebben begrepen. Wat we eigenlijk bedoelde was dat iedere student zijn eigen studie moest financieren, maar dat was misschien niet duidelijk genoeg omdat deze toen nog te hoog was. We hebben daarom besloten om hem te verlagen zodat misverstanden hierover nu de uit de lucht zijn”, zegt Robbert Dijkgraaf, minister van Onderwijs.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vergissen Hanna en Tom zich niet in de persoon die zij hebben geïnterviewd?
Dijkgraaf is een D66’er. Het citaat lijkt mij toch meer afkomstig van een iemand van de VVD, de partij die terug wil naar heel vroeger toen o.a. studeren nog een privilege was van rijkelui’s kinderen.

Reageer
gravatar

“Prik je datum!” Dat moedigt De Speld mij al geruime tijd aan. Maar wat is mijn datum? Mijn geboortedatum? En hoe en waarom zou ik die datum prikken?

Reageer