PRO SHOTS / Koen Laureij

PRO SHOTS / Koen Laureij

Kabinet: ’Studenten kunnen van ons ‘renteloos’ geld lenen om hogere rente op studieschuld te betalen’

De rente op leningen van studenten wordt vanaf volgend jaar vijf keer zo hoog. Het kabinet wil de studenten echter wel geruststellen: “Jullie kunnen van ons ‘renteloos’ geld lenen om de rente op jullie studieschuld te betalen.”

“We snappen dat het even schrikken is voor studenten en oud-studenten die nu veel meer geld moeten betalen voor hun studieschuld, terwijl er eigenlijk altijd is beloofd dat dit niet nodig was”, zegt demissionair minister Dijkgraaf van Onderwijs. “Daarom komen we ze graag tegemoet met een ‘renteloze’ lening waarmee ze deze hogere rente kunnen financiëren.”

De minister voegt daar aan toe: “Schroom daarom niet lekker gebruik te maken van deze nieuwe regeling.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *