Daria Ni / Shutterstock

Rentenierende multimiljonair kan wekelijks 11 euro over de balk smijten

De veertigjarige Jochem Blijdveld werd drie jaar geleden in een klap miljonair toen hij zijn softwarebedrijf Logiciel verkocht. Sindsdien leeft hij van de rente op zijn spaarrekening. “Ik kan elke week elf euro uitgeven, en daar hoef ik dan niets voor te doen.”

“Het klinkt voor veel mensen als iets onhaalbaars: op je 35e zo’n imperium verkopen en dan de rest van je leven van de rente op je spaarrekening rondkomen”, vertelt Blijdveld terwijl hij een pak doperwtjes van de Aldi in zijn boodschappenmand legt. “Daar kunnen mensen wel jaloers op zijn, ja.”

Ook vragen mensen zich af of het niet snel gaat vervelen, zo’n hele dag rentenieren. “Ik krijg regelmatig te horen: ‘Wat doe je nou de hele dag?’ Dat is voor mij niet lastig hoor. Ik reis graag. Laatst ben ik nog met de buurtbus van Kerkrade naar Kessel-Eik getrokken. Onderweg deel je hier en daar een pepermuntje uit. Het lijkt dan misschien alsof ik alleen maar geef, maar die dankbaarheid, daar krijg ik dan ook weer heel veel voor terug.”

Blijdveld heeft nu bovendien veel tijd om na te denken over de belangrijke dingen in het leven. “Zoals: hoe kom ik rond van 11 euro? Of welke van mijn vier kinderen geef ik vandaag te eten? Bij dat soort dingen stond ik vroeger nooit stil.”

Geef je vrienden en familie een toekomst cadeau met De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het leven was hard in de tijd van Coen, alle mannen waren een op hetzelfde schip maar zonder leider zouden ze elkaar afmaken. Je leven was niks waard, hierin lag de rol van religie; de beloning lag na je dood en ze hadden daarover nog enige fantasie. Toen ze in de koloniën aankwamen zagen ze naakte donkere vrouwen onder de palmbomen. Dit is de nieuwe opvatting van het hiernamaals. En binnen een jaar was het één groot hoerenhuis. Hier moest Coen orde op zaken stellen, en roeide hij zijn tegenstanders uit onder de inboorlingen. Dus God bestaat niet meer als er wat meer luxe is en warmte. De hele technologie die in Europa ontstond was gericht op energie en warmte. Nog steeds is hun leven niks waard, maar ze hebben het zo gewild, en een beloning komt er ook niet. Je kunt die berekenen naar je portemonnee. Nu draait alles evenzozeer om veiligheid. Om vooral geen risico’s te nemen behalve die op economisch vlak die afhangen van dezelfde idiotie die altijd al bestond, maar dan zonder beloning behalve de ziekten die bij de ingang van de winkel worden besproken waar ze de rest in de weg staan.

Reageer
gravatar

Bij ons draait het erom dat ikzelf ze ben.
Als man spreken wij daarom over vrouwen als ik.
Wij zijn allemaal genderneutraal.
Ze is vrouwelijk enkelvoud en algemeen meervoud.
Zo hebben wij de meerderheid binnen.
Het onbewuste.

Veilig Plassen Nederland

gravatar

Je kunt met vrouwen enkel omgaan in de derde persoon.

Als ik ik zeg bedoel ik iedereen.
Dat is mijn bescheidenheid.
Politiek.

gravatar

Na de corruptieschandalen, vandaag was ik toch weer even bij Albert Heijn. Er stonden weer wat vrouwen in de ingang die zeiden ‘hallo meneer’. En nog wat, ik zei nee. Er was een inzamelingsactie van de voedselbank. Toen ik doorliep keek iedereen me (als altijd) even kritisch aan voor de volgende represailles. De vrouwen hadden een feestvreugde, de christelijke gezelligheid, blikken sperziebonen enz. enz. in de dozen te stoppen. Het was nog wel voor Oost-Europa. Ik had net gelezen dat Donald Trump liefdadigheidsfondsen voor privé doeleinden had gebruikt. Maar inderdaad draait de hele wereld om de winkel. De pikorde.

gravatar

Ja, wat is ‘ie nu? 0,25%?
Met een beetje geduld groeit er wat moois!

Rente op rente op rente, weet je wel?

Wees er snel bij, profiteer nu nog!
Binnenkort negatieve rente.