Beeld: Fit Ztudio / Shutterstock.com

Vermogensbeheerders adviseren maandelijks 5.000 euro te sparen

Uit onderzoek van de Rabobank blijkt dat het niet iedereen lukt om te sparen in coronatijd. Vermogensbeheerders hebben wel een tip voor mensen die er niet in slagen een mooi spaarsaldo op te bouwen. Zij adviseren maandelijks minstens 5.000 euro opzij te zetten.

“Hogere inkomens sparen succesvol, terwijl lagere inkomens hun spaargeld zien verdampen”, zegt Jarno Uytdehaeghe van vermogensbeheerder Capital Investment Capital Group Investment Group. “Hoe komt dat? Omdat hogere inkomens ervoor kiezen om elke maand een substantieel bedrag te reserveren voor de spaarrekening. Daardoor bouwen zij daadwerkelijk een vermogen op.”

Uytdehaeghe ziet bovendien dat mensen met een hoger inkomen er vaak voor kiezen om iets anders met hun geld te doen: “Huizen kopen is veel lucratiever dan sparen. Beleggen ook. Maar ook dat gaat veel sneller als je die 5.000 euro niet uitgeeft. Het is dus echt raadzaam om dat geld iedere maand apart te zetten.”

Beleggen klinkt prachtig, maar een leuke spaarrekening zou voor de meeste mensen al een enorme vooruitgang zijn. De vermogensbeheerder adviseert daarom het spaarbedrag te reserveren zodra je inkomen is bijgeschreven. “Doe dat gewoon meteen nadat je dividend is uitgekeerd. Dan heb je er verder geen omkijken naar. Een kind kan de was doen.”

https://shop.speld.nl/collections/boeken/products/de-dubbele-waarheid?utm_source=shortcode


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die meneer Uitdenhaag heeft mijn mama op een idee gebracht met zijn onbezonnen boodschap dat een kind de was kan doen. Dank je wel hoor, maar niet heus.

Reageer