Foto Raymond van Olphen

Algoritme schrijft de ideale theatervoorstelling van De Speld

Heb jij altijd al naar een theatervoorstelling verlangd die geheel op maat gemaakt voor jou? De theatervoorstelling van De Speld is deels geschreven door een algoritme dat de perfecte voorstelling heeft berekend op basis van alle relevante data. 

De Speld heeft het programma GPT3 gebruikt in het schrijfproces, het meest geavanceerde spraakalgoritme ter wereld. Hiermee konden ze op basis van de hele theatergeschiedenis, alles wat op het internet staat en de data van de speelplek de best mogelijke scènes genereren. Zo kan GPT3 ook de aloude theatervraag ‘to be or not to be’ berekenen. Het is to be.

Dankzij deze geavanceerde werkwijze kan er In wezen dus niets misgaan bij de theaterbezoeker, het is een voorstelling die zekerheid biedt in onzekere tijden. De ontdekking van de zwaartekracht is slechts een incident vergeleken met de onthullingen in deze voorstelling.

 
Vanaf eind maart gaat ‘De Speld Theater – De meest betrouwbare voorstelling ooit‘ op tournee. Prik nu alvast een datum!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bovendien is met het kunstmatige intelligentie ondersteunend zelflerend taalsysteem GPT 3 niet zo maar eventjes een kolderieke theatervoorstelling te ontwikkelen, dat bovendien voldoet aan de smaak van het verwende Nederlandse publiek.

gravatar

Nu ik voor de verandering geen psychedelica heb genuttigd, zal ik u een openbaring geven. Al mijn voorgaande reacties zijn geautomatiseerd gepubliceerd door een algoritme, uitgevoerd door een Russische hacker. Nu ik weer bij zinnen ben, realiseer ik me wat een ongelooflijke bullshit er in mijn naam is gepubliceerd. Ik bied jullie mijn excuses aan.

Reageer