Gaskraan in Groningen kan dicht blijven voor De Speld Theater

Gaskraan in Groningen kan dicht blijven voor De Speld Theater

Gaskraan in Groningen kan dicht blijven voor De Speld Theater

Groningen slaakt momenteel een zucht van opluchting, nu het definitief is dat de gaskraan dicht kan blijven voor De Speld Theater in de Stadsschouwburg in Groningen op vrijdag 10 juni. Hiermee kunnen honderden Groningers met een gerust hart naar het theater, zonder het risico dat hun huis scheuren oploopt.

Zo komt er een einde aan wekenlange onzekerheid en onderhandelingen tussen De Speld en de NAM. Beide partijen kunnen leven met de uitkomst dat de voorstelling zal gaan draaien zonder enige inbreng van Gronings gas. “We hopen dat andere theaters in Nederland hier een voorbeeld aan gaan nemen”, zegt een woordvoerder van de NAM.

“We zijn heel blij”, zegt een stel uit Groningen. “Het zit toch lekkerder in een theater zonder dat je nadenkt of het theatergebouw of je eigen huis tijdens de voorstelling wegzakt.”

Op 10 juni van dit jaar komt De Speld met een wervelende theatershow ook naar de Stadsschouwburg in Groningen toe. Na vijftien jaar betrouwbaar verslag te hebben gedaan van het laatste nieuws breidt De Speld dit jaar uit naar de toekomst. Alle informatie over de voorstelling en kaarten vind je op de speciale theaterpagina. Net als de volledige speellijst.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *