NOS

NOS

Kabinet geeft reactie op parlementaire enquête Groningen: ‘Wij treden 2 maanden voor Tweede Kamerverkiezingen af’

Kabinet Rutte IV is met een verklaring gekomen naar aanleiding van de harde conclusies uit het rapport van de parlementaire enquête gaswinning. De regering neemt volle verantwoordelijkheid voor het beleid en zal twee maanden voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2025 aftreden.

De verklaring leest: “Het structureel wegkijken van de problemen van Groningers en het grote geld laten prevaleren kan niet zonder consequenties zijn. De conclusies zijn onontkoombaar, daarom treedt dit kabinet af in januari van 2025. Dat geeft ons ook de tijd om de conclusies uit het volgende rapport van de parlementaire enquête Fraudebeleid en Dienstverlening grondig te bestuderen. ”

De PvdA heeft aangekondigd dat alle verantwoordelijke kopstukken per direct zullen opstappen om het vertrouwen te herstellen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het Kabinet Rutte II met de PvdA is na vier jaar beëindigd op 26 oktober 2017. De PvdA-kiezers straften hun politici hard af voor de fouten van de Mark Rutte c.s.. De socialisten hadden nota bene de beste ministers. De VVD werd gek genoeg juist beloond voor hun grote fouten, die Rutte zich niet kon herinneren en de VVD-kiezers al evenmin.

Reageer
gravatar

Lekker makkelijk, eerst een grote puinhoop maken en daarna opstappen en geen verantwoording nemen. Daarna weer zogenaamd een nieuw kabinet vormen en klaar, het kabinet kan weer met een schone lei beginnen. De Groningers zitten nog steeds met de ellende en Rutte kan zich niks meer herinneren.