Shutterstock / Andrey Arkusha

Shutterstock / Andrey Arkusha

Studentenverenigingen beloven fatsoenlijker te zijn dan het nieuwe kabinet

Na diverse incidenten hebben tientallen Nederlandse studentenverenigingen dinsdag een gedragscode ondertekend. Ze beloven daarin plechtig fatsoenlijker te zullen zijn dan het nieuwe kabinet.

Bangalijsten, geweld bij ontgroeningen, dierenmishandeling: het is slechts een greep uit de misstanden bij studentenverenigingen die de afgelopen jaren in het nieuws kwamen. Volgens de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKVV) moet het afgelopen zijn. Voorzitter Linde van Mechelen: "We willen dat elke student die lid wordt van een vereniging erop kan vertrouwen dat hij of zij bij een nette club hoort, en niet bij een soort kabinet-Schoof. Dat is gewoon een erekwestie."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *