NOS

NOS

Kabinet-Schoof krijgt extra Ministerie van Ambtenaren

Kort na het bekendmaken van de drie nieuwe ministeries Asiel en Migratie, Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening en Klimaat en Groene Groei, is naar voren gekomen dat het kabinet nog een extra ministerie in het leven gaat roepen: het Ministerie van Ambtenaren.

“Het gerucht gonste al een tijdje door de wandelgangen, maar nu lijkt het Ministerie voor Ambtenaren er dus echt te komen”, vertelt Nieuwsuur-journalist Arjan Noorlander. “Dit kan een oplossing bieden voor al die ambtenaren die hun baan binnenkort kwijtraken doordat het kabinet het mes in het ambtenarenapparaat wil steken.”

Bij de oprichting van dit nieuwe ministerie zijn behoorlijk wat ambtenaren nodig. Zo worden al diverse topambtenaren genoemd. Ook zal er ruimte zijn voor superambtenaren, mega-ambtenaren en zelfs een ultra-ambtenaar.

Wie de beoogde minister van Ambtenaren wordt is nog niet bekend, mogelijk gaat het om een hooggeplaatste ambtenaar. Het Ministerie van Ambtenaren gaat zich onder andere bezighouden met het terugdringen van het aantal ambtenaren op de ministeries.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dus dit wordt een Ministerie, dat zich zelf – door heel nauwgezet en hard te werken – opheft. Zou dit in 2024 nog lukken? Of moeten wij de volgende verkiezingen afwachten?

Reageer