Youtube / NOS

Youtube / NOS

Kabinet begrijpt Groningers: ‘Wij hebben ook scheuren in onze coalitie’

Het kabinet gaat de bewoners van het aardbevingsgebied in Groningen compenseren met een breed pakket aan maatregelen. Tijdens de persconferentie in Garmerwolde legde premier Rutte uit waarom het kabinet ineens zoveel begrip heeft voor de situatie in de noordelijke provincie. “Ook wij hebben last van scheuren.”

“De eerste scheuren in onze coalitie ontstonden zo’n vijf jaar geleden”, vertelt Rutte. “Toen dachten wij nog niet aan een structureel probleem, maar inmiddels blijkt dat wel het geval. Ons beleid brokkelt aan alle kanten af. Wij snappen dus precies hoe jullie je voelen.”

De woorden van de premier zijn doorspekt van begrip. “We proberen onze coalitie uit alle macht te stutten. De figuurlijke steunbalken die we daarvoor optuigen en de ellende die daarmee gepaard gaat, brengen ons gevoelsmatig erg dicht bij Groningen. Mijn collega’s en ik leven in een constante angst voor instorting van ons kabinet. We liggen er wakker van. Een ware nachtmerrie.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Volgens mij is ene heer Marc Rutte de hoofdredacteur van ‘De Speld’. De berichtgeving in De Speld verzin je niet, deze creëer je uit eigen belevenis.

Reageer