Tweede Kamer Debatten / Youtube

Tweede Kamer Debatten / Youtube

Kabinet laat sensitivity readers naar rapport gaswinning-enquête kijken

Het kabinet heeft sensitivity readers gevraagd om het rapport te bekijken met de resultaten van de parlementaire enquête naar de gaswinning in Groningen. Dat maakte premier Rutte bekend.

“Vanwege enkele zeer gevoelige passages in het rapport die naar wij vermoeden zeer kwetsend kunnen zijn, hebben wij verschillende sensitivity readers gevraagd dit rapport onder handen te nemen. Ze zullen bijvoorbeeld goed letten op zogenaamde ‘triggering’ passages waarin het kabinet bijvoorbeeld waarschuwingen over schade door gasbevingen naast zich neer legt. Ook kijken ze of er met respect over de Groningers wordt geschreven, want als er één ding is dat deze achterlijke boeren hebben verdiend, is het wel respect.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kunnen er ook enkele woorden aan toegevoegd worden? Bv: traineren, witteboordencriminaliteit, winstbejag, belangenverstrengeling, lobbyisten, neoliberalisme, persoonlijk verantwoord stellen, aftreden, dagvaarden.

Reageer
gravatar

Excuses aan Roald Dahl, de inwoners van Groningen (die ook gewoon ergens anders hadden kunnen wonen), mensen met een tintje (niet dankzij zonnebaden maar door genetische overdracht), mensen die niet kunnen lezen, mensen die problemen verzinnen, omwonenden van Schiphol (die ook gewoon ergens anders hadden kunnen wonen), kinderopvangtoeslagaffairegedupeerden (die ook gewoon wat minder kunnen douchen en autorijden) en eigenlijk iedereen die zich tekort gedaan voelt, om welke reden dan ook.