Shutterstock: Catstyecam

Shutterstock: Catstyecam

CO2-doel toch gehaald, klimaat stopt met veranderen

De doelstelling om de CO2-uitstoot met 25 procent te verminderen in 2020, dat gesteld werd in het Urgenda-vonnis, is mogelijk toch gehaald. Dat blijkt uit een prognose van het RIVM. Het klimaat zal nu stoppen met veranderen.

“Het is ons gelukt, het harde werken zit erop”, zegt een fiere Mark Rutte. Klimaatwetenschappers bestuderen tevreden de tabellen, waaruit blijkt dat het klimaat stopt met veranderen met het moment dat de 25 procent werd gehaald. “Dat was het dan. Er is nu sprake van klimaathetzelfdeblijving.”

Volgens Dilan Yeşilgöz-Zegerius, staatssecretaris van Klimaat en Energie, is het nu zaak om te voorkomen dat we doorzetten. “Als dit zo door gaat, verandert het klimaat alsnog, de andere kant uit. Gelukkig zien de prognoses er voor 2021, in die zin, goed uit.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is een schande dat een Turkse vrouw staatssecretaris is in ons land. Die baan zou ze in haar eigen land nooit hebben gekregen. Dus is ze maar ons land gekomen, omdat ze wist dat we in ons land de leukste baantjes aan buitenlanders geven.

Reageer