YouTube / Arnews

YouTube / Arnews

Kabinet: verontwaardiging over Afghanistan ging veel sneller dan gedacht

‘We zijn volledig overvallen’

Het kabinet geeft toe dat het totaal is overvallen door de snelle verontwaardiging over het optreden in Afghanistan. “Iedereen dacht meer tijd te hebben om de lakse houding goed te praten.”

“Volgens alle experts was er meer dan voldoende tijd om te rechtvaardigen dat een Kamermotie werd genegeerd waardoor Afghaanse hulptroepen aan hun lot werden overgelaten”, zegt premier Rutte. “Dat de woede hierover toch zo snel is geëscaleerd, had geen enkele communicatieadviseur kunnen bevroeden. Normaal duurt het twee weken voordat iemand zich om het lot van moslims bekommert.”

Sigrid Kaag (D66) geeft aan dat Nederland er nu alles aan doet om de imagoschade te beperken. “De diplomaten die als dieven in de nacht Afghanistan hebben verlaten, mogen niet met de media praten en de Pathépas van Ank Bijleveld is afgepakt.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wel fijn die situatie in Afghanistan. Leidt mooi de aandacht af van stoere gasten als ik. Mijn mama regelt het verder wel. Straks even 40 uur papiertjes rapen, zucht…

Reageer
gravatar

Corrie is dat nieuwe spreekwoord wel juist?
Volgens mij is het: “Vluchten uit Mallorca als een jonge moordenaar.”
Overigens kan Mallorca inmiddels worden vervangen door meer vakantieplaatsen.

gravatar

Ik denk omdat er kabinet staat ipv demissionair kabinet. Binnenkort zal de VPRO wel een documentaire maken als Kaag naar Kabul gaat om te onderhandelen over iets.