lev radin / Shutterstock

lev radin / Shutterstock

Iraanse regime begrijpt roep bevolking om hervormingen: ‘Voortaan verder volgens het Afghaanse model’

‘Onderwijs voor meisjes niet meer nodig’

Het Iraanse regime heeft de maandenlange schreeuw om hervormingen van de bevolking gehoord. De regering geeft aan te begrijpen dat het zo niet verder kan en belooft per direct beterschap: “Vanaf nu gaan we verder volgens het Afghaanse model.”

“We zijn onder andere tot het inzicht gekomen dat onderwijs voor meisjes voortaan niet meer nodig is, naar de filosofie van de Taliban”, valt te lezen in een statement van de Iraanse autoriteiten. Opvallend is dat de afgelopen maanden op verschillende scholen in Iran honderden meisjes zijn vergiftigd. “We hebben geluisterd, ingevoeld en goed om ons heen gekeken. Welke buurlanden doen het goed en wat kunnen wij daarvan leren? In Afghanistan is in 2021 in korte tijd een complete verandering doorgevoerd dankzij de Taliban. Die doortastendheid is inspirerend. Wij kunnen ons dan ook helemaal vinden in de leus ‘woman, life freedom’ en vrouwen zijn per direct – mits ze de vergiftiging overleven – hun hele leven vrijgesteld van school.”

Sinds de dood van de 22-jarige Mahsa Amini in september vorig jaar zijn er in Iran aanhoudende protesten. Dat men niet vraagt om veranderingen maar de omverwerping wil van de Islamitische Republiek, bedoelen de demonstraten volgens het regime anders. “Het zijn vaak vrouwen en die kunnen zich nu eenmaal niet zo goed uitdrukken door hun beperkte ontwikkeling.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nederland is absoluut geen vrij land. De koning mag er bijvoorbeeld vrouwen niet verbieden naar school te gaan en evenmin hen verplichten hun haren te bedekken.
Ik heb begrepen dat hij met zijn dochters zelfs zelf het verkeerde voorbeeld geeft.
Wat een naar land!