NOS

NOS

Al-Zawahiri loopt record van langstzittende Al Qaida-leider mis

Ayman al-Zawahiri kan de status van langstzittende Al Qaida-leider op zijn buik schrijven. De Egyptenaar droomde lange tijd van dat record, maar werd zaterdag in Afghanistan gedood door de Amerikanen.

“Uiteindelijk miste hij de kwaliteit om in leven te blijven, toch een basisvoorwaarde om het zo lang uit te houden”, analyseert hoogleraar Beatrice de Graaf. Het record zou sowieso omstreden zijn geweest, stelt zij: “Al Qaida is al jaren feitelijk demissionair. Veel mensen vinden dat die jaren niet meetellen.”

Al-Zawahiri volgde in 2011 wijlen Osama bin Laden op. De Saoediër behoudt het record: hij leidde Al Qaida 23 jaar lang.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Had graag willen bemiddelen tussen hem en de rest van de wereld. Er waren genoeg dossiers van substantieel maatschappelijk belang waarover te praten viel.