Satur / Shutterstock

Satur / Shutterstock

Bijzonder: in Afghanistan kun je nu een vrouwverduistering zien

Een vrouwverduistering doet zich voor wanneer de Taliban, een falende internationale gemeenschap en een oorlog op eigen continent op één lijn staan. De vrouw verdwijnt dan en schuift achter de man met de baard, waardoor het lijkt alsof zij nooit bestaan heeft.

Een vrouwverduistering is eerder voorgekomen, in 1996 duurde deze zelfs tot 2001. Daarna volgde een periode waarop de vrouw weer meer zichtbaar was, maar sinds de VS en de NAVO hun militaire troepen terugtrokken uit het land, kampt Afghanistan met een nieuwe episode. De verwachting is dat deze langdurig zal zijn.

De 28-jarige Benesh, die een klein meisje was tijdens eerste vrouwverduistering, kon zich zelfs niet heugen hoe een vrouw er onverduisterd uit zag. “Er werd gezegd dat ze zou stralen, maar dat heb ik zelf nooit gezien.”

Fans van de vrouwverduistering zijn er genoeg, vooral mannen met baarden en barbaars gedachtegoed zijn blij. “Echt een heel mooi beeld.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *