NOS

NOS

Fusie PvdA en GroenLinks: houden we wel genoeg politieke partijen over?

De fracties van Partij van de Arbeid en GroenLinks gaan misschien fuseren. Veel Nederlanders maken zich zorgen: houden we in Nederland wel genoeg politieke partijen over?

Hoogleraar staatsrecht Wim Voermans vindt het een gevaarlijke ontwikkeling. “Het is alweer de tweede keer in dertig jaar dat partijen van aanzienlijke omvang met elkaar fuseren. Als het in dit tempo doorgaat zijn van de huidige 16 partijen er in 2050 nog maar 15 over. Met de huidige aanwas van slechts drie, vier partijen per verkiezing hebben we dan een schamel aantal van 40 partijen. Functioneert je democratie dan nog wel?”

Ook de man op straat houdt z’n hart vast. “Een democratie is pas een democratie als er wat te kiezen valt”, zegt iemand die Jan heet en een pet op heeft. “Je wordt  nu gedwongen om te kiezen tussen 15 smaken. Misschien blijf ik de volgende keer dan wel thuis.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

S­t­a­r­t n­o­w e­a­r­n­i­n­g c­a­s­h e­v­e­r­y m­o­n­t­h o­n­l­i­n­e f­r­o­m h­o­m­e­. G­e­t­t­i­n­g p­a­i­d m­o­r­e t­h­a­n $­1­5­k b­y d­o­i­n­g a­n e­a­s­y j­o­b o­n­l­i­n­e­. ­I h­a­v­e m­a­d­e $­1­9­7­1­5 i­n l­a­s­t ­4 w­e­e­k­s f­r­o­m t­h­i­s j­o­b­. E­a­s­y t­o j­o­i­n a­n­d e­a­r­n­i­n­g f­r­o­m t­h­i­s a­r­e j­u­s­t a­w­e­s­o­m­e­. J­o­i­n t­h­i­s r­i­g­h­t n­o­w b­y f­o­l­l­o­w i­n­s­t­r­u­c­t­i­o­n­s h­e­r­e­.­.­.­.­.­.­.https://www.jobsapp1.com .I am more than sure that you will get the best result as mine……Thanks.

Reageer
gravatar

Eindelijk! Er is een geweldige manier om vanuit uw huis online te werken met uw computer en tegelijkertijd geld te verdienen… Alleen basiskennis van internet nodig en een snelle internetverbinding… Verdien maar liefst $ 3000 per week… http://Www.MoneyApp2 .Com

Reageer
gravatar

Deze domme partijen willen niet snappen dat idealen, een verzorgingsstaat, een groene staat, niet samengaan met massa immigratie. Logischer zou zijn als zou GL lid zou worden van de club van 10 miljoen en de PvdA bij de AZC’s stond te protesteren.

Reageer
gravatar

Dan kunnen we mooi een moslim fundamentalisten binnen halen! Dat wordt flink scoren bij de volgende verkiezingen als we nog meer moslim fundamentalistisch stemvee binnenhalen!

Reageer
gravatar

Ik krijg meer dan $ 87 per uur betaald vanuit huis met 2 kinderen thuis. Ik had nooit gedacht dat ik het zou kunnen, maar mijn beste vriendin verdient meer dan 10k per maand hiermee en ze overtuigde me om het te proberen. Het potentieel hiermee is eindeloos. Dit is wat ik heb gedaan… http://Www.MoneyApp2.Com

Reageer
gravatar

Ach, komt u eens bij ons kijken.

2 partijen, en het gaat prima!

Vooral wij republikeinen zijn prima in het dwarsbomen van alles van de democraten, maakt niet uit wat.
Ook al gaat het om corona.

Gerrymandering, sabotage van het stemproces, benoemingen van rechters en in het hooggerechtshof, hypocrisie is een uitstekend middel!

Ik geeft het woord aan Groot Brittannië.

Reageer
gravatar

Ik zal mijn commentaar op het bericht van de bovenstaande stoute onderdaan kort houden.

Deze onderdaan vergeet de belangrijke bijdrage van president Reagan (Republikein) bij het onderdrukken van sloebers (de meerderheid in de de V.S.) alsmede premier Thatcher (G.B.) die speciaal voor de kapitalisten het neoliberalisme hebben ingevoerd.

En natuurlijk moest ons land terecht daaraan weer meedoen. Daarna groeide de inkomens van mij en de andere superrijken en daalde het inkomen van mijn horigen. In ons land werd bijvoorbeeld de zorg opgeofferd aan het inkomen van rijkaards.

Toch een geweldig idee van de bedenkers van het neoliberalisme. Ze verdienen een Nobel-prijs.

gravatar

Wederom wil de PvdA de belangrijkste concurrent uitschakelen door daarmee te fuseren. Zo kunnen ze opnieuw blunderen, zoals met het kabinet Rutte-2, zodat boze kiezers moeilijker een alternatief kunnen vinden. Bah.

Reageer
gravatar

Juist NU moeten we aanpakken!
Onze partij heeft gewonnen, dus het is niet meer dan logisch dat WIJ bepalen wie er fuseren en wie niet.
De heer Klaver blijft een ondeugend mannetje.

Reageer
gravatar

Als alle Vage Kennissen samen met de redactie, de directie en hun familie een politieke partijtje oprichten, is de kans op een kinderzetel naast de voorzitter van de Tweede Kamer (als pleegmoeder) wellicht toekomstmuziek.

Natuurlijk moeten daarvoor ook nieuwe Vage Kennissen worden geworven uit de ruime lezersschare

Reageer
gravatar

Eindelijk! Er is een geweldige manier om vanuit uw huis online te werken met uw computer en tegelijkertijd geld te verdienen… Alleen basiskennis van internet nodig en een snelle internetverbinding… Verdien maar liefst $ 3000 per week… http://Www.MoneyApp2 .Com

gravatar

★★★★★ / 2
Er is niks mis met de satire , maar er zijn wat essentiële fouten in het resultaat.
De dubbelpunt in de titel is onjuist. Hier had een puntkomma moeten staan.
In de voorlaatste zin van de tweede alinea zit een tegenspraak (contradiction, red.).
De inhoud van de laatste alinea is twijfelachtig, maar ik ga daar niet over vallen.

Ik kan aan dit artikel daarom niet meer dan twee en een halve ster voor uitreiken. Helaas heb ik geen halve sterren in voorraad.

Reageer