WNL / YouTube

3 voorstellen om de vastgelopen formatie transparanter en amusanter te maken

De formatie duurt al maanden en het lijkt er niet op dat enige vooruitgang is geboekt. De partijen houden vast aan hun mantra’s, niemand stapt over de eigen schaduw heen en zo sleept de politieke impasse zich voort achter gesloten deuren. Het politieke spel moet transparanter worden en hoeft bovendien helemaal niet zo saai te zijn. Drie voorstellen om de formatie amusanter te maken.

1. Masked politici
Dit format is ideaal om te politiek op te fleuren: Masked Politici. Door politici te vermommen en ze beleidsvoorstellen dwing je de jury om naar de inhoud te luisteren, niet de poppetjes.

2. Kun je chocola maken van dit beleidsvoorstel?
Maak de de formatie een luchtige quiz waar Nederland graag naar kijkt. Met programma Kun je chocola maken van dit beleidsvoorstel? dwing je de fractievoorzitters om het over de inhoud te hebben.

3. Gewoon Bloot
Politici zijn ook gewone mensen met onzekerheden. Door bloot te zijn stel je je kwetsbaar op wat vaak de beste ingang is voor een constructief gesprek over klimaatverandering, immigratie, stikstof, de woningmarkt, het pensioenstelsel en duurzame landbouw.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hmm.. niet echt nodig om de formatie transparanter en amusanter te maken. Dankzij meneer Wilders van de PVV is het amusant genoeg.

De goede man is de hoop van Nederland.

Corrie, jouw vaste prik voor Betrouwbaar Comment.

Reageer
gravatar

Nee, nee, nee geen blote Rutte en Kaag, dan gaat iedere kiezer gruwen van de politiek, wat misschien nog zo gek niet is, trouwens.

Reageer