Beeld: Buitenhof / YT

Vijfpartijen-coalitie wil breuk op hoofdlijnen

Alleen oneens worden op grote thema’s

De vijfpartijen-coalitie van VVD, CDA, D66, GroenLinks en PvdA stuurt aan op een breuk op hoofdlijnen. Het idee is om het alleen oneens te worden op de grote thema’s en niet te gaan bakkeleien over allerlei kleine deelonderwerpen. 

“We willen het alleen oneens worden op de grote thema’s”, zegt Sigrid Kaag van D66. “Klimaat, onderwijs, de woningmarkt. Daarover moeten we van mening verschillen. We mogen het daarna bijvoorbeeld best eens zijn over de wetgeving rond huisdieren. Het parlement moet ook z’n werk kunnen doen.”

Wopke Hoekstra van het CDA vult aan. “Het heeft geen zin om eindeloos compromissen proberen te bereiken op van die bijzaken als het klimaat of dierenwelzijn. We moeten denken aan het landsbelang.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bijzaken ZIJN hoofdzaken! Ik probeer dit al jaren aan de politiek duidelijk te maken, maar kennelijk interesseert mijn boodschap ze geen steek.

Reageer
gravatar

Waarom hebben wij niet met z’n allen op Thierry Baudet gestemd? Dan hadden we nu allang een compromisloos kabinet gehad en, nog belangrijker, dan was corona afgeschaald naar een onschuldig griepje.

Reageer
gravatar

Henkie, er is een probleempje als iedereen op die man had gestemd. Binnen de korste keren zouden we honderdenvijftig eenmanspartijen hebben gehad.