NOS

LAKS nu al platgebeld met klachten dat komend eindexamen te moeilijk is

Hoewel de huidige eindexamenleerlingen nog geen idee hebben hoe hun examens eruit gaan zien, weten ze wel dat ze veel te moeilijk gaan zijn. Daarom hebben ze massaal klachten ingediend bij het LAKS. “Wij weten niet hoe de normeringen nu zijn, maar die moeten omhoog’’, aldus een middelbare scholier.

Lars (18) schrijft momenteel zijn 623e klacht over zijn komende examen wiskunde. “Het is dit jaar veel moeilijker dan vorige jaren. Er stonden dingen in die wij in de les nooit behandeld hebben, heel oneerlijk! En vraag 6 was te onduidelijk, waardoor iedereen massaal de fout inging. De normering moet omhoog, anders ga ik zeker zakken en al mijn klasgenoten ook.”

Het LAKS is in verwarring, maar zegt alle klachten netjes door te geven aan de examencommissie.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *