Shutterstock / mentatdgt

Shutterstock / mentatdgt

Ontroerend: geslaagde scholier denkt dat mooiste jaren nog voor haar liggen

Een ontroerend moment. De naïeve Elif (18) is geslaagd voor haar havo, en is ervan overtuigd dat haar mooiste jaren nog voor haar liggen.

“Straks ga ik op kamers, krijg ik mijn studie grotendeels vergoed door de basisbeurs, en ga ik een goed betaalde stage fixen. De wereld ligt aan mijn voeten, zin in!” Vol vertrouwen laat Elif de kamers die ze online tegenkomt zien aan haar ouders. “Hier vragen ze maar €1800 euro voor een studio!”

Haar ouders vinden het ontroerend om te zien. “Elif gaat vol vertrouwen de toekomst tegemoet. Zo hebben we haar natuurlijk ook opgevoed, maar het is wel schattig om te zien dat ze denkt dat de wereld ook echt zo werkt. We hebben haar ook altijd verteld dat kinderen worden gebracht door de babyfee, en ja, zoiets beklijft dan toch niet. Zo zie je maar.”

Dat Elif haar nieuwe opleiding zal moeten bekostigen door vier dagen per week in een callcenter te werken, ziet ze als een mooie aanvulling op haar studerende leven. “Zo fijn dat ik dan straks aan een baan kan beginnen zonder studieschuld. Terwijl ik toch evenveel connecties heb als mensen die bij het corps gaan en hun hele studie en drankrekening door hun ouders vergoed krijgen. Weet je hoeveel mensen ik straks ga spreken op één dag?! Dat is echt sick. Dit wordt echt de mooiste tijd van mijn leven,” verzucht Elif.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hahah die is gek geen studieschuld denkt ze als ze klaar is😂 nou meid je mooiste jaren heb je net gehad het gaat er niet beter op worden voorlopig nog hoor bereid je maar voor 😜

Reageer