NDAB Creativity / Shutterstock

3 redenen om je niet te verdiepen in het pensioenakkoord

Nu ook de FNV groen licht heeft gegeven, is er eindelijk een pensioenakkoord. Ontzettend belangrijk, hoor je overal, maar vanzelfsprekend heb je geen zin om je erin te verdiepen. Wij zetten daarom 3 redenen op een rij waarom je dat niet hoeft te doen.

1. Het akkoord is nu toch al gesloten
Als je er nu nog invloed op kon uitoefenen, zoals de afgelopen jaren, dan was het anders. Maar het akkoord is een voldongen feit. Er verandert niets als jij je er nu nog druk om gaat maken.

2. Het gaat allemaal vanzelf
Je krijgt je pensioen in Nederland vanzelf, daar hoef je niks voor te doen. Dat wordt allemaal automatisch uitgerekend en in orde gemaakt. Misschien verandert dat met het nieuwe akkoord, maar daar krijg je dan heus wel een keer een brief over of zo.

3. Niemand anders weet er iets van
Je loopt geen enkel risico om door de mand te vallen, want helemaal niemand zal erover beginnen. En mocht er wel een keer een opmerking over worden gemaakt, dan weet die persoon er vrijwel zeker net zo weinig van als jij.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

hallo, hallo

Ik zal het even simpel uitleggen: iedereen gaat erop vooruit!!! Gratis geld groeit aan de bomen en sprookjes bestaan.

Als je meer wilt weten: dat is wel heel moeilijk uit leggen. Dat kan dus niet, want dan moet je optellen en aftrekken en alles. Laten we dat maar aan wat dikbetaalde experts overlaten.

Reageer