Ruptly/YT

Fransman Jean wil eerder met pensioen zodat hij minder lang hoeft te staken

'Als ik nog langer moet blijven doorstaken, knap ik af'

Jean is faliekant tegen de verhoging van de pensioenleeftijd. De Fransman ziet het absoluut niet zitten om nog een paar jaar langer te moeten staken. Om zijn onvrede te uiten ging hij deze week de straat op. 

Jean: “Ik ben al mijn hele leven keihard aan het staken om genoeg geld bij elkaar te sprokkelen zodat ik op mijn ouwe dag kan genieten van mijn welverdiende rust. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Ik zeg het je, als ik, en velen met mij, na mijn 62ste nog langer moet blijven doorstaken, dan knap ik helemaal af. En dan zit ik hele dagen thuis, daar heeft niemand wat aan.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

62 Is gewoon belachelijk. Ik moet tot mijn 63e door en jullie tot je 72e. Tenminste, als ik er voor die tijd geen 20 jaar op heb zitten natuurlijk. Anders ben ik eerder klaar.

Reageer
gravatar

Sophietje, Lieverd … Met mijn steun garandeer ik dat je die 20 jaar krijgt; ik ben tenslotte een deskundige in het verkozen worden in democratische systemen. Nodig me maar uit voor je huwelijksfeest en een dansje voor het bespreken van de mogelijkheden.