shutterstock.com/DuxX

Feminisme: deze man overwoog een boek van een vrouwelijke schrijver aan te schaffen

De veertigjarige Gerard uit Amersfoort mag zichzelf met trots feminist noemen. Voordat hij de nieuwste roman van A.F.T.h. van der Heijden afrekende, overwoog hij even om een boek van een vrouwelijke auteur te kopen.

“Toen ik thuis naar mijn boekenkast keek, zag ik eigenlijk alleen maar boeken die geschreven zijn door witte mannen,” zegt Gerard ernstig. “En dat anno 2020! Ik kan je zeggen: toen heb ik er wel even over nagedacht om een boek van een vrouw te gaan lezen. Misschien een Atwood, of zo,” vervolgt Gerard, terwijl hij boeken van Grunberg, Brouwers, Koch en De Jong op de toonbank legt. “Een beetje bewust kiezen voor wat je leest is echt het minste wat je kan doen als geëmancipeerde burger.”

“Kijk, in mijn optiek is de future gewoon female.” Gerard loopt de boekenwinkel uit. “Dus ik ga sowieso een keer een vrouwelijke auteur lezen, nadat ik die nieuwe bestseller van Rutger Bregman uit heb.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *