Shutterstock / Kaesler Media

Shutterstock / Kaesler Media

Feministisch icoon: vrouw onderhandelt bevend en zwetend €10 bruto extra maandsalaris

Een dag voor in de boeken voor de vrouwenemancipatie. Vandaag wist een vrouw met enkel beven en overmatig zweten (niet overgeven!!) succesvol loonsverhoging te onderhandelen.

Glunderend vertelt deze Susan B Anthony van de 21e eeuw hoe ze dit voor elkaar heeft gekregen: “Ik zei gewoon: ‘hey, ehm, zou ik heel misschien loonsverhoging kunnen krijgen? Ik werk hier namelijk al tien jaar en krijg nog steeds hetzelfde betaald als toen ik begon en heb ondertussen ook allemaal extra verantwoordelijkheden en ook nu met de inflatie enzo, maar ik snap 100% als het niet kan hoor, even goede vrienden, dus echt alleen als het kan en als het budget het toelaat, en natuurlijk als ik wel goed genoeg werk lever, want als dat niet zo is moet je dat gewoon zeggen hé! Anyway, denk er maar even over na, maar ook echt oké als het niet kan hoor!’”

Ze moet even pauzeren om haar hartslag weer omlaag te krijgen, maar vertelt na 5 minuten trots verder: “Toen vroeg mijn baas hoeveel ik extra zou willen, dus ik heb meteen heel hoog ingezet, maar ze ging gewoon direct akkoord met de €10 bruto extra per maand! Na afloop heb ik trouwens wel moeten overgeven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *