Shutterstock / KK_face / tolga ildun

Shutterstock / KK_face / tolga ildun

Zelfverklaard feminist zou wel willen posten over immense moed van Iraanse vrouwen maar dat past niet bij de look&feel van haar Instagram

Lieke (28) uit Amsterdam leeft voor het empoweren van vrouwen. Via haar Instagram inspireert ze dagelijks duizenden volgers met haar verworven inzichten over de kracht van de vrouw, hoe vrouwen de wereld zouden moeten leiden en sisterhood. Nu de vrouwen in Iran al twee maanden massaal laten zien hoe krachtig ze zijn, hoe ze de landelijke protesten leiden en hoe ze arm in arm als zussen de strijd aangaan, had Lieke daar graag wat van willen reposten. Om de stem van die vrouwen te versterken. Omdat vrouwen elkaar moeten steunen. Omdat vrouw. Maar ja, het past helaas niet bij de look&feel van haar Instagram.

“Ik heb alles in natuurlijke aardetinten, van feng shui en de ayurveda. En in yogalegging. Tja, pixelige beelden van protesterende vrouwen met hun hoofddoek af en in hun hand, die stof is vaak ook donker, dat past niet. De kleur zwart wordt energetisch ook geassocieerd met agressiviteit, wist je dat? Op mijn profiel is juist is iedereen welkom. Daar is het warm.

Of ze helemaal geen mogelijkheid ziet om toch iets te delen, wil Lieke ook niet direct zeggen. “Misschien later een story, als de protesten over zijn en er wat mooier vormgegeven beeld is.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *