Oleg Golovnev / Shutterstock

Man die 15 jaar vastzat voor guilty pleasure eindelijk vrij

‘Ik was een gebroken mens, maar ik wil beter worden’

15 jaar zat hij in de gevangenis, de 46-jarige Michel de Bueker die in 2004 toegaf te genieten van One More Night van Phil Collins. De rechter veroordeelde hem tot 17 jaar cel, door goed gedrag komt De Bueker nu al vrij.

“Ik geloofde destijds dat er niet zoiets bestond als guilty pleasures”, verklaarde De Bueker 15 jaar geleden in de rechtbank. Hij bekende schuld aan het meeneuriën van de melodie en aan zacht meedeinen met zijn hoofd. “Ik dacht ‘als ik toch geniet van de ballades van Phil Collins, dan is daar niets mis mee’. Nu snap ik dat ik fout zat. Ik had geen vreugde moeten vinden in regels als ‘Like a river to the sea, I will always be with you’.”

De Bueker wordt vervroegd vrijgelaten omdat hij in de gevangenis toonde dat hij zijn leven beterde en zich nog enkel overgaf aan geaccepteerde pleasures zoals Martin Garrix en Maroon 5. In een brief aan familie gaf hij blijk van berouw. “Ik had me nooit moeten overgeven aan de verleiding van Phil Collins, aan bedachtzaam door een regenachtig raam staren en denken aan alle mensen van wie ik hou. Ik heb mezelf ten schande gemaakt, ik heb jullie in een kwaad daglicht gezet en dat spijt mij. Ik ben een gebroken mens, maar ik wil beter worden.”

Op de vraag wat De Bueker gaat doen nu hij op proeftijd vrij is geeft hij geen antwoord, maar kenners zeggen dat hij het de rest van zijn leven bij deep house zal houden die hem op geen enkele manier zal verleiden iets te voelen.

Beleef opnieuw het jaar met het meest betrouwbare jaaroverzicht – bestel nu  2019: Nog een jaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *