Shutterstock / BYonkruud

Gerechtshof behandelt hoger beroep VWS niet

'We kunnen niet alles doen'

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) gaat in hoger beroep, nadat de rechter oordeelde dat de manier waarop WOB-verzoeken worden afgehandeld niet mag. Het gerechtshof laat nu weten niets met het hoger beroep te doen. “We zijn hartstikke druk.”

“We kunnen niet alles doen”, zegt rechter Sandra van Lijnden. “Als we ieder hoger beroep moeten bekijken, zou het hele gerechtshof hier vol liggen met stapels papier. Dat is praktisch niet uitvoerbaar. En slecht voor het milieu.”

Daarnaast zou het opnieuw behandelen door een hogere rechter enkel leiden tot vertraging, stelt Van Lijnden. “We doen al een heleboel voor de Nederlandse rechtsstaat. Dit kan er gewoon even niet bij. Je moet niet vergeten dat het crisistijd is.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *