Shutterstock / DCStockPhotography

Shutterstock / DCStockPhotography

Overheid ‘kan nog niet zeggen’ waarom beantwoorden van WOB-verzoeken zo lang duurt

De overheid weet nog niet waarom het beantwoorden van WOB-verzoeken meestal veel langer duurt dan toegestaan. Uit onderzoek van de Open State Foundation bleek dat de overheid de wettelijk vastgelegde termijn in 80 procent van de gevallen overschrijdt.

“Dit is hopelijk over uiterlijk 28 dagen behoorlijk schokkend”, zegt minister van Binnenlandse Zaken Hanke Bruin Slots. “En anders binnen nog eens 28 dagen. Zorgvuldigheid is erg belangrijk. De onderste steen moet, op termijn, boven.”

De minister kan ook nog niet zeggen of het niet kwalijk is dat dezelfde overheid die van burgers nauwkeurigheid en punctualiteit eist het zichzelf toestaat er met de pet naar te gooien. “Zoals gezegd, we hebben nog even tijd nodig. We zijn heel druk met bepalen hoe erg we de toeslagenaffaire vinden en intussen is de coronacrisis ook nog tussendoor gekomen. U zult dus nog even op het antwoord moeten wachten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit lijkt me een voldoende ernstig om het kabinet naar huis te sturen. Na een jaartje nieuw elan is er dus niets verandert.

Als je echt stappen wil maken moet je naar een Scandinavisch model waar inhoud en ‘persoonlijke opvattingen’ in een rapport apart worden genoteerd

Reageer
gravatar

Vertrouw nou gewoon eens in onze Reichsüberheit. Zij hebben het beste met ons voor!

Kijk naar onze Reichswasserstasse, die onze Autobahnen altijd top onderhouden.

Of onze Finanzamt, die open en eerlijk is over onze Steuer.

Onze Reichsüberheut is reich en schön!

Reageer
gravatar

Ieder verzoek om informatie beschouwen wij als een vijandige daad die of heel veel geld gaat kosten, of heel veel gezeik gaat opleveren over wetjes en zo, of beide. Daar zit dus niemand hier op te wachten. Vertrouwt u ons maar gewoon. Wij weten wat goed voor u is. Verder geen vragen. Blauwe envelop al gehad?

Reageer