Pro Shots / Stanley Gontha

Pro Shots / Stanley Gontha

Promes wist zich jarenlang schuil te houden voor justitie

Er komen steeds meer verontrustende feiten naar buiten over de criminele activiteiten van Quincy Promes. Toch wist de aanvaller zich jarenlang schuil te houden voor justitie.

Drugssmokkel, huiselijk geweld, betrokkenheid bij een steekpartij; de bewijzen en nieuwe details omtrent Promes stapelen zich op. Desalniettemin bleek hij onnavolgbaar voor het OM, want hij voetbalde al die tijd gewoon door. En wanneer Promes scoorde, dan was justitie op haar zwakst. Dat wordt pijnlijk duidelijk nu alle wedstrijdbeelden van de 30-jarige prof nog meer onder een vergrootglas liggen.

Een woordvoerder van justitie geeft toe dat ze dit niet vaak hebben meegemaakt. “Het is onbegrijpelijk hoe hij zo onder de radar heeft kunnen blijven. Hij was voor ons ontraceerbaar, we stonden jarenlang voor een raadsel. Alsof het een soort schim is geweest.”

Inmiddels lijkt het een kwestie van tijd voordat Promes achter tralies zit, aangezien er simpelweg te veel bewijzen zijn om door de vingers te zien. Dit alles tot tevredenheid van justitie: "Uiteindelijk trekken wij aan het langste eind. Dan kun je je nog zo goed verstoppen, wij vinden je toch wel."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *