Studio Speld / Shutterstock

5 voordelen van de zeespiegelstijging waar je nooit iemand over hoort

Klimaatwetenschappers reppen vaak over de nadelen van de zeespiegelstijging, maar ze verzwijgen dat het stijgen van de zeespiegel ook een hoop voordelen heeft. Wij zetten ze voor je op een rij!

De huizenprijzen dalen
Vooral in West-Nederland wordt een spectaculaire prijsdaling verwacht na het jaar 2050. Een studio in Amsterdam op de begane grond kost over een paar decennia waarschijnlijk nog maar een paar tientjes per maand. En dat is dan inclusief snorkel en ankers om het meubilair een beetje op z’n plek te houden.

Vissen hebben meer ruimte
Ben jij ook altijd bang dat de platvis op je bord niet genoeg ruimte heeft gehad? Dan biedt de zeespiegelstijging een uitkomst! Meer water betekent meer ruimte, en dat betekent dat de schollen, grieten en tarbots een beter leven hebben alvorens jij ze goudbruin aanbakt in een grote koekenpan. Even het vet uit laten lekken, serveren met gekookte aardappels en gesmoorde prei en smullen maar!

Thierry Baudet krijgt ongelijk 
Als we allemaal tot aan onze knieën in het water staan, kun je naar Thierry Baudet waden en tegen hem zeggen: “Thierry Baudet je had ongelijk.” En dan zegt Thierry Baudet: “Ik had ongelijk.” En dat is die hele zeespiegelstijging meer dan waard. 

De Marianentrog wordt nóg dieper
De Marianentrog is op dit moment 10.994 meter diep, maar dat kan met de zeespiegelstijging nog flink oplopen. Allerlei bizarre diepzeevissen die daar wonen kunnen dan met recht zeggen: “Mijn trog is de allerdiepste trog die er is.” En dat is best iets om trots op te zijn.

Mogelijk vanaf 2050 de eerste murene-premier van Nederland
Met de zeespiegelstijging komt mogelijk een groot deel van Nederland onder water te liggen. Het ligt voor de hand dat zeedieren ook stemrecht krijgen, en mogelijk een murene als eerste onderwaterpremier kiezen. Die staan bekend om hun raar happende mondje en neoliberale denkbeelden. Wij zouden het van harte toejuichen!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Engelsen zullen langer moeten varen om in Holland of Zeeland te komen, maar dat is geen ramp; Engelsen komen de grens niet over zonder visum. Schotten en Noord-Ieren hebben zelfs geen paspoort nodig; hun landen zijn dan gescheiden van Engeland om bij de EU te blijven.

gravatar

De verkoop van springplanken stijgt enorm
In een groot deel van ons land krijgen mensen een zwembad in de tuin.

Aantal Duitse strandtoerisme neemt flink toe
Als het Noordzeestrand dichter bij de Duitse grens ligt, zullen meer Duitse strandgasten naar ons land komen.

Kansen voor de energievoorziening
Er kunnen meer windmolens op zee worden gebouwd.

Urk gaat economisch vooruit
Urker vissers hoeven niet meer door de sluizen van de Afsluitdam of het Noordzeekanaal. Ze kunnen vanuit hun haven direct de Noordzee opvaren.

Later meer

Reageer
gravatar

Meer vaarroutes voor rondvaartboten en waterfietsen in Amsterdam!

Een boot voor de deur voor iedereen!

Paradijs voor sportvissers!

Elke dag vis op het bord!

gravatar

Amsterdam wordt teruggegeven aan de natuur

Het college van B&W zoekt thans naar juridische ruimte om boven de stad alleen elektrisch aangedreven jetski’s en pedalo’s toe te laten.