Athichoke Pim / Shutterstock

Nieuwe iPhone: wij reviewden onze oude iPhone

Die doet het nog best goed

Apple presenteerde vandaag hun nieuwe iPhone, maar onze iPhone 6S Plus doet het eigenlijk nog prima. Natuurlijk, de batterij loopt wat sneller leeg en er zit een barst in het scherm, maar eigenlijk kan je er nog alles mee doen wat je wil. Wat heeft dit oude model allemaal te bieden?

Hij heeft een camera. Apple heeft er na een regenbui voor gekozen om op een of andere manier wat vocht onder de lens te laten komen, waardoor iedere foto eruit ziet alsof die door een beslagen badkamerraam genomen is, maar mensen en voorwerpen zijn vaak nog wel herkenbaar. Als je niet zo vaak foto’s maakt is het een prima camera.

Minder klantvriendelijk: de oorspronkelijke oplader is al heel lang kwijt. De nieuwe oplader is versleten en waarschijnlijk niet helemaal veilig, maar als je de telefoon in een bepaalde hoek legt laadt hij waarschijnlijk veel beter dan een oude Samsung Galaxy A3. Je moet wel altijd een powerbank bij je hebben omdat de batterij niet meer dan tien minuten meegaat. Zo voel je wel altijd aan het gewicht in je zak dat je je telefoon niet ergens hebt laten liggen.

iOS 13 doet het er niet op, dus WhatsApp valt wel af en toe uit, maar zolang je geen update doet en de momenten om te chatten van tevoren inplant, gaat het prima.

Gezichtsherkenning was op het moment dat deze telefoon geproduceerd werd nog niet gebruikelijk, dus je kan alleen inloggen met een pincode of vingerafdruk: een leuke feature voor wie gehecht is aan zijn privacy.

+ Vertrouwde vormgeving
+ Gratis, want we hebben hem al
+ Niet interessant genoeg meer om te stelen
+ Oude oortjes passen er nog in, als je ze uit de knoop krijgt
+ Heeft een home-knop (die het niet meer doet maar hij zit er wel op)

– Nieuwe apps werken niet altijd
– Barst in scherm
– Garantie is verlopen
– Meeste accessoires zoek
– Besturingssysteem wordt binnenkort niet meer ondersteund
– Telefoon zit snel vol, er staan veel oude foto’s op uit Albufeira die je nog moet wissen

Eindoordeel: 3 sterren. Geen model voor wie het nieuwste van het nieuwste wil, maar doet alles wat een telefoon zou moeten doen.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dankzij mijn connecties bij Apple krijg ik altijd de nieuwste Iphone opgestuurd voor hij in de winkel licht. De CEO’s stelen mijn mening altijd zeer op prijs, vandaar. Het klootjesvolk kunnen ze rotzooi voorschotelen, maar mij uiteraard niet.

Reageer