Prins George roept met tekening op tot de-escalatie VK en Iran

Prins George heeft in een tekening opgeroepen tot de-escalatie van het conflict tussen het Verenigd Koninkrijk en Iran. De 6-jarige telg van de Britse koninklijke familie tekende een vertegenwoordiger van de Britse regering die in gesprek is met de Iraanse regering in een vergaderzaal van de Verenigde Naties.

Het is opvallend dat de koninklijke kleuter een politiek statement maakt in zijn knutselwerk. Normaal gesproken verwerkt de prins in zijn tekeningen en macaroniplaksels bewust geen opiniërende elementen.

De Britse regering stuurt momenteel aan op sancties tegen Iran. Prins George lijkt een felle tegenstander van dat plan. Op de tekening zijn geen importtarieven te zien. In plaats daarvan lijkt de harkvormige hand van de Britse vertegenwoordiger een duim op te steken naar zijn Iraanse collega.

 

[vagekennis alt=1]


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als prins George bij het overlijden van zijn overgrootmoeder nog niet volwassen is, krijgt waarschijnlijk zijn vader tijdelijk de koninklijke voogdij. Zijn grootvader is dan daarvoor immers te oud om het koninklijke sprookje nog te leren spelen.

gravatar

“Art is enormously limited by EU rules”, aldus Boris Johnson (geen familie van Lyndon B., red.) Hij beschouwt daarom de moderne kunst uit Engeland (en politiek ook een beetje uit Schotland en Noord-Ierland) als de enige ware kunst met een grote K.