Studio Speld/Shutterstock.com

Geometrische borrel wordt gezellig: Maarten haalt kubieke meter bier

Het lijkt erop dat de borrel van geometrische vereniging Soscastoa nóg gezelliger gaat worden. Maarten heeft zojuist namelijk een kubieke meter bier besteld.

“We hebben nuchter niet zo veel raakvlak met elkaar”, vertelt Maarten vanaf de lange zijde van de gelijkbenige driehoek waarin de vereniging zich op de cafévloer heeft opgesteld. “Ik dacht daarom eerst even een diameter bier te bestellen, dan weet je tenminste zeker dat mensen niet de hele avond in een hoek blijven staan, maar dan loop je wel de hele avond te zeulen met een cirkel in je hand.”

Een kubieke meter is bovendien voordeliger. “Tenminste, dat denk ik, ik ben niet zo goed in hoofdrekenen. En goed, het is misschien wat veel, duizend liter, maar we zijn met z’n twaalven. Gaat wel op, toch?”

De vereniging antwoordt in koor: “Reken maar!”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die Steeds kan de naam van z’n typetje niet eens goed spellen. Eerst hij Sofie en dan heet hij ineens
Sophie.