Voordat we oordelen: misschien heeft Charlene de Carvalho-Heineken die 30 miljoen euro aan ontweken belasting wel hard nodig

Na onderzoek in NRC naar haar vermogen, is het het gesprek van de dag: Charlene de Carvalho-Heinekens belastingontduiking van naar schatting 30 miljoen euro per jaar. Maar: misschien heeft zij dat bedrag keihard nodig.

“Ja, De Carvalo-Heineken is miljardair, maar je moet ook bedenken: ze heeft verschillende kinderen”, legt jet set-watcher Zwerk Ruurkamp uit. “En niet alleen zijn kinderen zelf duurder, ze worden ook nog eens veel duurder naarmate je rijker wordt. Voor een kinderfeestje ga je niet langs de McDonalds of naar Ponypark Slagharen, je huurt hele filialen af. Ze mogen dan puissant rijk zijn, je weet nooit hoeveel geld iemand echt nodig heeft.”

Een andere factor om mee te nemen in de overweging dat iemand zomaar jaarlijks 30 miljoen euro aan niet betaalde dividendbelasting nodig zou kunnen hebben, schuilt in het feit dat rijke mensen liever niet te veel in contact komen met arme mensen. “Je hebt hekken nodig, muren, beveiliging, hele konvooien aan SUV’s, privévliegtuigen, privé helikopters, hele landgoederen om je maar te isoleren. Dus ja, dat loopt al gauw in de miljoenen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *