Studio Speld / Lisanne Vegt & Shutterstock

Studio Speld / Lisanne Vegt & Shutterstock

Veel kritiek op foto van Willem-Alexander die biertje drinkt met Marjolein Faber

'Hij heeft niets geleerd van het verleden'

Er is weer controverse ontstaan rond een foto van Willem-Alexander. De koning liet zich breeduit lachend fotograferen terwijl hij een biertje dronk met de omstreden figuur Marjolein Faber.

“Ongelofelijk slordig”, vindt Maartje van Weegen. “Het lijkt wel alsof hij niets heeft geleerd van het verleden.” Van Weegen benadrukt dat het ‘niet chic staat’ als een staatshoofd zich laat vastleggen met leden van dubieuze regimes, waar Faber volgens haar een exponent van is. “Ze is een politica met uitgesproken racistische denkbeelden en bezigt omvolkingstheorieën. Als je dan als koning van Nederland doodleuk een biertje gaat drinken met zo’n figuur, dan kan ik me voorstellen dat mensen de indruk gaan krijgen dat je dat allemaal wel oké vindt.”

De ophef beperkte zich niet tot het onderonsje tussen Willem-Alexander en Faber. Niet lang na dit moment verscheen de koning op het bordes van Paleis Huis ten Bosch met nog meer figuren van een bedenkelijk allooi. En ook hier liet hij zich gulzig vastleggen op de gevoelige plaat. Koningshuiskenners vinden dat de AIVD zijn werk verzaakt.

Van Weegen: “Zoiets moet de AIVD inderdaad van tevoren checken. Je moet precies weten met wie ons staatshoofd zich inlaat. Hij staat nu doodleuk lachend op de foto van Reinette Klever, Barry Madlener en Mona Keijzer. Niet alleen mensen met een racistische inborst, maar ook nog eens een ongekende incompetentie. Daar wil je als Willem-Alexander gewoon niet mee geassocieerd worden, en tóch gebeurt het weer. Ik vraag me echt af wie hier toestemming voor heeft gegeven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Heeft u niks zinnigers te doen.???
Dan mensen die demokraties gekozen door andere nederlanders.Ja bittere pil voor u.maar er zijn echt andere dingen te doen.veel succes.

Reageer