JAMREISENProgramm / YT

6 jaar middelbareschool-kennis compleet verloren gegaan op examenreis

Alle hersencellen met kennis vakkundig weggedronken

Het is voor de 18-jarige Debby te hopen dat ze haar vwo-examen heeft gehaald. Ze is vorige week naar Chersonissos geweest en heeft daar zoveel gedronken dat ze niets meer weet van wat ze de afgelopen 6 jaar heeft geleerd. “Welk pakket had ik ook alweer?”

Al in de eerste uren na aankomst zoop Debby op Star Beach alle hersencellen met kennis over geschiedenis aan flarden. Eerst ging alle kennis over De Opstand verloren, daarna alle kennis over Egypte en tot slot vergat Debby hoe de moord op Franz Ferdinand uitmondde tot de Eerste Wereldoorlog. “Franz Ferdinand? Je bedoelt die band?”

De volgende dag ging ook alle wiskundige kennis overboord. Terwijl Debby in ‘t Hof van Holland shotjes tequila dronk, vergat ze alles over differentiëren, kansberekening en assenstelsels. In een steegje braakte ze om 4 uur ‘s nachts alle kennis over goniometrische functies over de kinderkopjes.
In de dagen die volgden, werden ook de vakken Frans, Duits, Nederlands, economie, aardrijkskunde en maatschappijleer vakkundig uit het geheugen gewist. Het enige vak dat de hersencellen-genocide overleefde, was CKV. “We zijn met de klas naar de voorstelling Dantons dood geweest”, weet Debby nog. “Er was niks aan.”

 

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het enige dat hier telt is wiskunde: mensen melden vaak bijzonder trots dat ze hun middelbareschoolwiskunde later in hun leven nooit hebben hoeven gebruiken, maar over andere vakken hoor ik ze dat nooit zeggen.

Reageer
gravatar

Precies, deze praktijkvoorbeelden tonen haarscherp aan dat holbewoners weliswaar laag scoren op letteren, maar extreem hoog op nummeren.