NOS

NOS

Eindexamens voor de deur: zo bereid je je voor op nog een jaar middelbare school

De eindexamens zijn begonnen. Dat brengt waarschijnlijk een hoop stress en zorgen met zich mee, vooral als je aan de late kant bent begonnen. Maar geen zorgen: hier zijn tips om je optimaal voor te bereiden op nog een een jaartje middelbare school.

Begin op tijd
Het is belangrijk om op tijd te beginnen. Ben jij veel te laat begonnen met het leren van al je stof? Dat is geen enkel probleem. Als je vandaag begint met het leren van de stof voor de eindexamens in 2023, heb je nog genoeg tijd.

Slapen
Slapen is allesbepalend. En wanneer je vanavond gaat liggen, kan je in bed blijven tot begin september. Op deze manier ben je volledig uitgerust wanneer je aan de bak moet straks!

Planning
Plannen, plannen en nog eens plannen. Wat ga je doen wanneer je halverwege het examen wiskunde naar buiten loopt? En hoe kun je de tijd tijdens het examen van economie het best besteden ter voorbereiding op volgend jaar? Zet dit duidelijk op een papiertje die je vervolgens nooit meer bekijkt en je bent op weg.

Oefen met oude examens
Met het beoefenen van oude examens kan je een goed beeld vormen van de stof en de vraagstellingen. Als je de examens van dit jaar als oefenvoorbeeld gebruikt, sta je niet meer voor verrassingen volgend jaar.

Gezonde levensstijl
Sporten en gezond eten wordt vaak aangeraden tijdens de examenperiode. Hierdoor krijg je niet alleen focus, maar zit je ook een stuk lekkerder in je vel. Als je dit aanhoudt tot aan je zuipvakantie aan Mallorca kun je het daarna makkelijker weer opnieuw proberen.

Blowen
Hasj of wiet.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *