Studio Speld

Studio Speld

Scholier die thuisonderwijs krijgt doet eindexamen in thuisgymzaal

De centrale eindexamens beginnen vandaag. Ook voor Sascha, die haar hele leven thuisonderwijs heeft gehad, gaan ze van start. Heel anders dan voor andere leerlingen zullen de examens voor haar niet zijn. Ze krijgt 3 uur de tijd, moet haar antwoorden invullen op het antwoordblad en doet haar eindexamen gewoon in de thuisgymzaal.

“Eerst was ik bang dat ik door thuisonderwijs echt een ervaring zou missen, maar gelukkig hoef ik me daar met mijn tafeltje in de thuisgymzaal geen zorgen meer over te maken”, zegt de scholier. Ze heeft haar telefoon afgegeven bij de deur, een halve meter verderop, en gaat zich nu concentreren.

“De thuisgymzaal is de meest logische plek voor Sascha haar eindexamen”, zegt de surveillant van dienst, Sascha’s moeder. “Er is hier genoeg ruimte voor één leerling. Veel andere huishoudens waar thuisonderwijs de norm is, houden het eindexamen ook in hun thuisgymzaal. Wel jammer van de penetrante zweetgeur die hier hangt, maar goed, over een paar uur mogen we hier weer weg.”

Sascha opent een zak chips. Haar moeder kijkt oogluikend toe. “Zolang het niet storend is, mag de leerling wat eten. Papa komt straks ook nog langs met een karretje met koffie en thee.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Actuele, krachtige, hilarische en betrouwbare nieuwsverstrekking. Een voorbeeld! Ik zag met genoegen De Speld van weleer terug. Zo mag ik nieuwsverslagen graag lezen.
Gelukkig geen makkelijke joligheid, zoals Daniëlle bij een ander goed artikel onlangs opmerkte.

Jammer voor Bas en Josefien dat ik geen sterren meer uitdeel. Zij hadden er zonder meer vier verdiend.

Reageer