‘Als generaties elkaar consequent blijven naaien, is het systeem waterdicht’

Ondanks de zorgen van de jongere generaties is de econoom Charlotte Watermolen positief over het pensioenakkoord. “Zolang generaties elkaar consequent blijven naaien is er een evenwicht, en werkt het systeem.”

Watermolen begrijpt dat mensen onrustig worden van het idee dat de rekening voor de lagere pensioenleeftijd bij de jongere generaties komt liggen. Zij wijst op de onwrikbare neiging van Nederlanders die in de buurt van hun pensioen komen om zonder enig oog voor de veranderende omstandigheden in de samenleving te blijven eisen wat de generatie boven hen ook heeft gekregen. “Opkomen voor je eigen rechten terwijl je de rest van de bevolking naait is van alle tijden. Daar kunnen we in de toekomst nog lang op blijven bouwen.”

Watermolen: “Indien de bevolkingssamenstelling min of meer gelijk blijft kan elke generatie rustig de jongere generatie naaien. Zolang de jongere generatie van nu tegen de tijd dat ze zestig zijn weer even de barricades opgaan om de politiek wakker te schudden, is er niets aan de hand. Ook dan zal de jongere generatie geen enkele bereidheid tonen om zich op wat voor manier dan ook te organiseren en weerstand te bieden. Dat komt pas als ze zelf 61 zijn en met pensioen willen gaan. We staan niet voor niets bekend als het land met het beste pensioenstelsel ter wereld.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De jongere generaties laten zich naaien door rijkaards die steeds een groter stuk van de taart opeisen, niet door ouderen die zich verstandig hebben verenigd rond hun gemeenschappelijk belang.

Reageer
gravatar

naaister is een uitgestorven beroep in Nederland dus het is goed dat we nog steeds blijven naaien voordat het ambacht niet meer te doen is door Nederlanders en dat enkel import-Turken en Polen dit nog kunnen

Reageer
gravatar

Ah, dat is nog eens goed nieuws. Want geen volk naait zowel elkaar als anderen zo graag en zo effectief als juist het Nederlandse. Zie de partijen van Blonde Geert en Thierry Bidet – die hebben het maten naaien tot ongekende hoogten verheven! Wij mogen trots op hen zijn.

Reageer
gravatar

Ach, Therese toch. Blind voor perspectief, maar toch heilig overtuigd van de eigen illusie. Ach, Therese toch.

gravatar

Thérèsè, treur niet te lang: er is in Nederland immers een partij die het naaien tot geloofsprincipe en topsport heeft verheven, meer precies: het naaien van NIET-VERMOGENDEN. Kijk naar een spraakmakend kopstuk als Erik Wiebes, die straffeloos (on)maatschappelijke structuren (Belastingdienst o.a.) opblaast, Groningen vergast en die door dik en dun wordt ‘gedekt’door zijn immer lachende kopman Rutte. En toch blijft hun partij bij elke verkiezing de grootste; the plot thickens and the mind boggles. Dus Trees, beken kleur en stem bij de volgende verkiezing VVD

gravatar

Ja, dat naaien gaat gewoon door; anders waren we nu al uitgestorven.Ja ook.de generaties die voor een pensioenvermogen hebben gezorgd van om en nabij de 2.000.000.000.000,- zijn al een keer beroofd door de Nederlandse overheid die haar handen in de pensioenkas stak en miljarden wegsluisde. . Deze “lening” is nooit terugbetaald, als inverse “compensatie” kregen we het “Kwartje van Kok”. Het dubbeltje is overigens nooit gevallen in de Tweede Kamer. Maar ja, Kamerleden zijn ook geen echte volks-vertegenwoordigers meer: ‘het volk’ krijgt geen € 100.000,- per jaar als inkomen.

gravatar

Lieve Corrie, dat demoniseren valt mijns inziens wel mee. Of je moet doodzwijgen onder demoniseren rekenen.