tsyhun / shutterstock

Respect: dit is de ambtenaar die al vier VVD-ministers liet struikelen

Dit is Huib. Huib werkt als ambtenaar op het ministerie van Veiligheid & Justitie en is er verantwoordelijk voor dat vier VVD-ministers moesten opstappen. Maar hoe doet hij dat eigenlijk? Huib neemt ons mee door een typische werkdag.

“Elke dag kom ik om negen uur aan op mijn werk,” vertelt Huub. “Op kantoor haal ik eerst koffie. Daarna zet ik mijn computer aan. En dan haal ik koffie.” Maar daarmee is de werkdag van Huib nog niet voorbij. “Van tien tot twaalf ben ik in het archief om bonnetjes kwijt te maken. Die verstop ik bijvoorbeeld in plantenbakken, of in de spoelbak van een toilet. Op die manier kan ik ook creatief mijn ei kwijt.”

Als hij genoeg bonnetjes heeft verdonkeremaand, gebruikt Huib de lunch in de kantine. “Sinds kort hebben we daar een meatless monday, maar dat zet ik de volgende minister nog wel betaald. Het lijkt me trouwens fijn als het een vrouw wordt. Kom op zeg, het is 2019. Het is hoog tijd dat ik ook eens de carrière van een vrouw om zeep kan helpen.”

Na de lunch steekt Huib met hernieuwde energie de handen uit de mouwen. “Dan bel ik altijd met TBS-klinieken of ze misschien een paar patiënten op verlof kunnen sturen. Kinderverkrachters, seriemoordenaars, de types die je liever niet op straat tegenkomt.” Het laatste deel van de dag besteedt hij vervolgens aan het redigeren van rapporten en ambtsberichten: “Soms kom ik tot mijn schrik een rapport tegen waar nog geen kapitale fouten in staan. Dan is het mijn taak om ze er alsnog in te zetten.”

Rond een uur of vier houdt Huib het meestal voor gezien. Dan fietst hij weer naar huis wat tijd door te brengen met het gezin, voor om acht uur stipt het journaal aangaat: “Het is altijd weer spannend om te zien of er die dag dankzij mij een minister heeft moeten opstappen.”

 

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ministerie van Veiligheid & Justitie? Dat bestaat helemaal niet. Hier brengt Stephan ter Borg een feitelijke onjuistheid, een journalistieke doodzonde. Ik roep hem op de eer aan zichzelf te houden en op te stappen. Er staan al tientallen creatieve forumdeelnemers klaar om hem op te volgen.

Reageer
gravatar

Respect voor De Speld! Na intensief speurwerk hebben zij het complot tegen integere VVD-politici blootgelegd.

Verder onderzoek tegen Huib is nodig. Ik twijfel er niet aan dat dit sujet connecties heeft met linkse partijen of zelfs ondemocratische buitenlandse regeringen …

Reageer