Ed: vrouwen willen mij alleen maar omdat ik ambtenaar ben

‘Deze vrouw is alleen maar uit op mijn secundaire arbeidsvoorwaarden’

Op zijn 42ste is ambtenaar Ed van de gemeente Purmerend nog altijd vrijgezel. Ed is het zat: “Ik kom wel eens leuke vrouwen tegen, maar na verloop van tijd kom ik er achter dat het ze allemaal om m’n status te doen is.”

Wanneer Ed een vrouw leert kennen vindt hij het moeilijk te peilen wat haar intenties zijn: “Is diegene echt in mij geinteresseerd, of willen ze me alleen maar omdat ik statutair door middel van een eenzijdige rechtshandeling door de overheid ben aangesteld? Die vraag stel ik mezelf elke keer weer.”

Door de jaren heen is Ed steeds beter geworden in het herkennen van de statusbeluste vrouw: “Vroeger duurde dat nog wel eens een paar maanden, maar als ze nu op de eerste date al vragen of ik wel eens iets met vergunningen doe, dan weet ik meteen: wegwezen, deze vrouw is alleen maar uit op mijn secundaire arbeidsvoorwaarden.”

Het doet Ed veel pijn: “Ambtenaar zijn is heel eenzaam. Iedereen wil mij, maar niemand snapt waar ik naar op zoek ben. Ik ben zoveel meer dan een ambtenaar.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik herken het. DIe golddiggers ! Die zijn er alleen maar op uit om te profiteren van het werk van een ander!

Als ambtenaar kun je dat niet hebben, want dan moet jezelf altijd paraat staan om een burger een flinke poot uit zijn lijf te draaien !

Reageer
gravatar

Als je een vrouw wil, moet je haar leren haten, anders begrijpt ze je niet.
Als jij ze wil, willen ze jou niet. Als je ze niet wil, willen ze jou.
Het meesterwerk ‘De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha’ gaat hierover:

“Dat is hoe het gaat met vrouwen,” zei Don Quichot; “ze jagen hen op die om ze geven en houden van hen die ze haten. Maar ga door, Sancho.”

Reageer
gravatar

Tja, mijn moeder is ook alleen maar met mijn vader getrouwd omdat hij ambtenaar was maar: daar ben ik dan door geboren dus dan kan er ook iets heel erg goeds van komen!!

Reageer
gravatar

Den tijden sijn verandert, ghij agtbare diender,

Zoalsch ‘t weleer te doen gebruik’leyck wasch, waerbij eenieder plaetsch op d’n rijbaen maekte voor ‘t snelverkeer, sijt thansch ‘t trottoire verworven tot eenen vierbaensch begaenbaer pad. Eene waer men louter snel verkeert.

Aen U den verantwoord’leyke taeck, om eene orde in d’n janboel der doolenden te scheppen. Zij dreighen te verworden tot hen, die uit d’n pasch loopen.

gravatar

Tja, ambtenaar ben je voor het leven, maar dat vertellen ze bij je ambtsaanvaarding er niet bij.

Maar dat hele colonnes met beluste vrouwen richting Purmerend trekken, was mij nog niet bekend.

Eigenlijk best gek.

Reageer