RTV Noord / YT

Gasveld bevindt zich gelukkig in Groningen

We kunnen schrikken omdat het zo dichtbij is, maar beter prijzen we onszelf gelukkig. Godzijdank is het gasveld in Groningen, en niet hier.

Mocht het nog niet duidelijk zijn: dit stuk is niet voor Groningers. Die krijgen al genoeg aandacht in de media. Met hun zure strijdliederen en gezanik over scheurtjes in bakstenen. Nee, dit stuk is voor de mensen die opgelucht zijn of geen emotie hebben bij het nieuws over aardbevingen. Omdat ze er simpelweg niet wonen. Dus Groningers: wegwezen. Ook jij, Freek de Jonge, ophoepelen.

Nu kunnen we weer verder met alle mensen voor wie dit een gewone woensdag is. Lekker zonnetje, licht bewolkt. Niks aan het handje vandaag. Nee toch? Heerlijk! Misschien na werk nog even sporten of anders in ieder geval even gezond eten. Even kijken hoe de vlag erbij hangt.

Trouwens: als dat gasveld beetje naar links had gelegen, of een beetje naar onder, hadden wij er ook mee te maken gehad. Dat was balen geweest, waarschijnlijk. Het is moeilijk om de reikwijdte van de problemen precies in te schatten als je er zelf niet middenin zit. Is het iets waar je ‘s nachts niet van kunt slapen of meer iets van ‘oh balen hier zat gisteren nog geen scheur. Nou ja, wie gaat er mee zuipen?’

Wat voor ons misschien wel het nieuws van de dag is: Wendy van Dijk. Wat is er aan de hand? Wendy van Dijk had zichzelf aangemeld om het Songfestival te presenteren en dat was niet naar de zin van Albert Verlinde. Hij vond dat de presentatrice zich op de vlakte moest houden. Maar uiteindelijk bleek dat Wendy van Dijk helemaal niet gezegd had dat ze het Songfestival wilde presenteren, dat was alleen het resultaat van wat knip-en-plakwerk van de redacteuren van 6 Inside! En wie zwaait de scepter bij 6 Inside? Precies Albert Verlinde. Nou toen is die op z’n woorden teruggekomen en heeft zijn excuses moeten aanbieden aan Wendy van Dijk. I kid you not.

Een belangrijke vraag die nu natuurlijk nog steeds onbeantwoord is: zou Wendy van Dijk geschikt zijn om het Songfestival te presenteren? Laten we daar eens over beschouwen. Een aantal zaken spreken in het voordeel van Van Dijk. Zo heeft ze veel ervaring op tv. Ze heeft talentenjachten gepresenteerd, typetjes gedaan en heeft ze zelfs ervaring met internationale sterren. Ook ziet ze er goed uit voor haar leeftijd.

Daar staat tegenover dat er natuurlijk veel geschikte kandidaten zijn. Misschien moeten we kiezen voor een jonger iemand zoals Dionne Stax, Geraldine Kemper of Astrid Kersseboom.

Goed: we gaan het allemaal meemaken. We gaan er met z’n allen in ieder geval een fantastisch feest van maken. Het is de investering dubbel en dwars waard, daar zijn we het denk ik wel over eens.

Het is tijd om af te ronden. Een schoonmakersploeg heeft het pand betreden, het signaal om de computer af te sluiten, de spullen in te pakken en op huis aan te gaan. Iedereen een fijne avond en we zien elkaar.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Misschien was het anders bedoeld? Ik woon net onder het problermgebied in Wildervank, maar ik ben geschrokken. Scheurtjes? Grote kieren en gestutte woningen. Groningers zijn nuchter, ook in hun reacties. Geloof me, wat er hier in Groningen gebeurd is heftig. Niet niks! Sorry, bij mij schoot dit stuk in het verkeerde keelgat!

Reageer
gravatar

Ik zou de boel combineren. Het Eurovisie Songfestival in Groningen. En dan flink stampen bij elk liex. Dan zet je de bodem lekker vast. En mocht dat festval dan in een gat vallen dan is is het meteen opgevuld!

Reageer
gravatar

Waarom wordt Emma Wortelboer niet gevraagd als presentatrice? Een enthousiaste vrouw, goed uitziend (zonder de toevoeging voor haar leeftijd) en met songfestivalervaring!

Reageer
gravatar

Ik hoorde vanmorgen een Groninger jouw kernachtige reactie op de radio actief verwoorden. Was jij dat zelf?

gravatar

Hubèrt het is ook als zodanig bedoeld. De publicatie bevat de restjes van de afgelopen dagen. Elk van die restjes was net niet grappig genoeg om er een heel artikel aan te wijden, vandaar de geringe samenhang. Maar restjes zomaar weggooien kan tegenwoordig niet meer vanwege het klimaat.

gravatar

Zeg pik, wat is dit nu weer een ongelofelijk domme reactie van je goos!

Overigens ben ik de eerste die gelooft dat jij dat humorloos stuk vreten die dit flutverhaaltje uit zijn toetsenbord heeft zitten masturberen, hebt ingewerkt. De overtreffende trap van alter ego Van Hiernaast als het ware.

Nu zou ik hier ook een grapje over gas en zo in jouw richting kunnen maken, maar dat doe ik niet. Is te makkelijk namelijk, pik.

gravatar

Het veelvuldig gebruik van het woordje “Pik” in combinatie met woordgebruik als ‘masturberen’ doet vermoeden dat bij collega Trollenverdelger sprake is van verdrongen sexualiteit die hij nu functioneel weet te lozen in De Speld. Verder legt hij -in deze bijdrage- een causale relatie tussen Hubèrt en (dat humorloos stuk vreten van een) Jop Eikelboom die beschikt over een masturberend toetsenbord. Maar na de verkiezingsuitslag van gisteren verbaast mij niets meer.

gravatar

Typisch een antwoord van een bewoner van de Randstad.
Die gasten denken dat heel Nederland alleen om hun alleen draait.

Eigenlijk best een beetje zielig.