terekhov igor/shutterstock.com

Milieubewust: Tonko zet ‘s nachts de douche op 15 graden

De 32-jarige Tonko is erg begaan met het milieu. Om niet te veel energie te verspillen zet hij daarom ‘s nachts de douche op 15 graden. “Zonde om ‘m heel warm te zetten als er niemand onder staat.”

Een kleine moeite, vindt Tonko. “Natuurlijk vind ik het ook niet lekker om ‘s ochtends onder een koude douche te stappen, maar ik zet hem gewoon tien minuten voordat ik eronder stap op 37 graden. Dan heb je toch een warme douche zonder dat dat ding de hele nacht staat te stomen terwijl je zelf in bed ligt. Dat vind ik echt een verspilling van energie.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik moet in het bejaardenhuis elke dag in een handwarm bad (behalve op zaterdag en zondag). Dat is pas verspilling.

Vroeger toen ik nog mijnwerker was, dus nog voor dat klimaatgedoe, ging ik alleen vrijdags even onder de douche staan en dan altijd met koud water. Wij waren zonder het te weten toen de tijd ver vooruit.

Reageer
gravatar

U wist toen natuurlijk ook niet dat het gebruik van steenkolen heel erg sl*cht is voor onze sponsors, de fabrikanten van windmolens en zonnecellen.

gravatar

Goed bedoeld dit, maar je reinste onzin! Het enige dat er gebeurd als je de douche kouder zet, is dat er extra koud water bijgemengd wordt. Je verstookt dus met je 15 graden douche net zo veel gas, en verbruikt nog iets meer water dan bij een hete doche.

Reageer
gravatar

Gelul. Ik vlieg altijd naar Torremolinos en gebruik mijn douche helemaal niet. Dat is pas besparing! En in Torremolinos douche ik helemaal niet, ik neem altijd mijn badschuim mee de zee in en kom er dan helemaal schoon weer uit.

Reageer