YouTube / EditieNL

Deze acapellagroep verrast treinreizigers door gewoon bek dicht te houden

‘Rekening houden met anderen, prachtig!’

Een mooi moment in de sprinter van Rotterdam naar Uitgeest. Een acapellagroep was vanmiddag op weg naar een optreden toen ze spontaan zin kregen om een nummer te zingen. Ze keken elkaar betekenisvol aan en hielden vervolgens gewoon hun bek dicht.

Reiziger Johan (41) reageert vrolijk op het voorval. “Ik zag ze al staan met hun vrolijke snuiten en werd even heel erg misselijk. Maar toen deden ze gewoon oordopjes in en gingen ze voor zich uit staren. Rekening houden met anderen, echt heel mooi. Dit mag van mij wel elke dag!”

De 27-jarige Mariska legt de treinreis regelmatig af, maar heeft naar eigen zeggen nog nooit zoiets meegemaakt. “Superbijzonder. Normaal gesproken zou ik moeten faken dat ik geniet van een optreden waar absoluut niemand om gevraagd heeft. Dan zit je een half uur lang glimlachend voor je uit te kijken terwijl je nagels zich dwars door je handpalm boren en vijftig onbekenden je met hun telefoon vastleggen omdat jij toevallig naast zo’n kanarie bent gaan zitten. Nou, dan is dit toch wel even iets anders! Dat maakt mijn treinreis toch weer een beetje speciaal.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nouja, waarheid?

Eigenlijk denk ik meer aan de zoveelste bedelaar die denkt met 5 sekonden over een gitaar harken in een stiltecoupe wel geld op te mogen halen, al zwartrijdend.

Of zo’n fijn oostblokgroepje met accordeon, die op het station nog even je zakken rolt.

gravatar

ik kom elke week dezelfde persoon tegen die zegt dat zijn portomonnee en vrienden op Schiphol staan en hij geld nodig heeft om naar Schiphol te kunnen. En elke week geef ik die arme stakker geld zodat hij zijn vrienden weer kan zien

gravatar

Ik zat van de week in een stiltecoupé. Een jonge vrouw zette haar slimme telefoontje af voor ze ging zitten. Ik was verrast, want de meeste jongeren weten niet hoe ze zo’n ding en zichzelf tot zwijgen kunnen brengen.

Reageer
gravatar

De meeste pubers weten niet eens hoe ze ‘m ‘s nachts uit moeten zetten.
– du batterij is al weer leeg ! ! –

Of hoe ze wifi uit moeten zetten.
– zitte zu mu al weer tu volge in de winkels ! ! –

Of hoe ze dat irritante klikgeluid van hun schermtoetsenbord uit moeten zetten. Verrekte irritant, juist in een trein.
– dat hep ik juis aan gezet das tog handig ? ! –

gravatar

Flitsmenigte of flitsgepeupel of flitsgespuis of flitskring of flitstroep of flitsbende e.d. Kortom, het Nederlands is een rijke taal.
Keus genoeg, waarom dan het Engelstalige “flashmob” gebruikt?

gravatar

Ik heb me bedacht: ik ga tóch een echte flashmob organiseren. Een leger van streakers zal een conferentie van taalpuristen verstoren. Dikke fun!

gravatar

En dan niet te zwijgen over het plan van de Reptiele ruimtewezens die vanuit hun piramide ons land doormidden proberen te breken! De islamitische vluchtelingenstroom is maar een klein topje van de ijsberg van hun grotere plannen! Oh wee als je hun hele agenda ziet! Propagandamakers doen al ons best dit soort overtuigingen in ons te planten! Je helpt ze dus alleen door hun gedachtegoed te verspreiden! Wake up!