Shutterstock / Sara Armas

Shutterstock / Sara Armas

NS hoopt met spitsheffing treinreizen weer aantrekkelijk te maken voor miljardairs

De NS mogen van de overheid treinkaartjes in de spits een stuk duurder maken. Het doel van deze verandering is om treinreizen weer aantrekkelijk te maken voor de superrijken.

“Nederlanders met meer dan een miljard op de bank reizen zelden of nooit met de trein”, zegt een woordvoerder van de NS. “Daar moet verandering in komen. Tientallen procenten bovenop de ritprijs in de spits is daarom een goed begin. Treinkaartjes moeten echt zo duur worden dat de aller-allerrijksten denken: Hee, deze dienst is echt speciaal voor ons bedoeld.”

“Nederland telt bijna 50 miljardairs”, zegt de woordvoerder. “Als die elke dag met de trein naar de baas gaan, dan betekent dat niet alleen extra inkomsten voor ons, maar het scheelt ook een boel drukte op de weg. Op die manier profiteert eigenlijk het hele land van onze heffing.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *