Shutterstock / Bjorn Keith

Shutterstock / Bjorn Keith

Treinkaartje voor de spits nu ook in termijnen te betalen

NS-baas Wouter Koolmees wil een oplossing bieden voor de mensen die de kaartjes voor de spitsuren niet meer kunnen betalen.

“We gaan de prijzen voor de spitsuren verhogen zodat de treinen minder vol zullen zitten,” zegt Koolmees, “maar we willen geen geld mislopen doordat mensen nu minder gaan reizen.”

Daarom is er nu de oplossing om je treinkaartje in 2 termijnen te kunnen betalen. Het gaat hierbij om een periode van 30 tot 60 dagen. Om een treinkaartje te kunnen kopen moet je echter wel een minimuminkomen hebben van 2.400 euro per maand om zeker te zijn dat het geld bij de NS terecht komt. Koolmees hoopt de drempel voor de passagiers om toch nog de trein te nemen hiermee te verlagen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Heeft Maartje Huvenaars haar geweldige plan voor termijnbetaling al aan de NS voorgelegd? En natuurlijk ook aan particuliere treinbedrijven die er ook wat in zien. Ik zie zelfs mogelijkheden voor bus- en trambedrijven.

Reageer
gravatar

Beste Econoom, het plan is niet van de hand van Maartje., zoals u meent.

Het is onder de aandacht gebracht door de enige NS-afdeling die niet door rampen werd en wordt getroffen, de Dienst Voorlichting en Reclame.

Desalniettemin is het actuele verslag van Maartje toch duidelijk en leesbaar.