RTL/YT

Reacties uitgelekt op klimaatcijfers die er nog niet zijn

Woensdag wordt de doorrekening van het Klimaatakkoord door het Planbureau voor de Leefomgeving en het Centraal Planbureau openbaar. De Speld heeft niet de hand weten te leggen op die cijfers. De reacties van de politieke partijen op de cijfers die ook zij nog niet kennen zijn wél uitgelekt. U leest ze hier.

GroenLinks: “Deze cijfers bewijzen dat het boetesysteem dat het kabinet voorstelt, niet werkt. De enige oplossing die echt werkt, is een CO2-belasting voor bedrijven, zodat de rekening niet bij gewone mensen komt te liggen. De vervuiler betaalt.”

Forum voor Democratie: “Deze cijfers bewijzen dat de waanzinnige klimaatdoelen van dit kabinet volstrekt onbetaalbaar zijn voor burgers. Honderden miljoenen voor een onmeetbaar temperatuurverschil van 0,0007 graden. Het is absurd.”

PvdA: “Deze cijfers bewijzen dat… iets met nieuwe zekerheid voor mensen. Misschien Angela even vragen, die schudt dat zo uit haar mouw. Wel bij Lo checken voor het eruit gaat.”

VVD: “Deze cijfers bewijzen dat het Klimaatakkoord niet heilig is. We gaan de cijfers nu goed bestuderen, zodat we op basis daarvan keuzes kunnen maken. De klimaatambities moeten behapbaar en betaalbaar blijven voor mensen. Vaasje.”

D66: “Deze cijfers bewijzen dat dit het groenste kabinet ooit is. Dat komt doordat D66 erin zit. Nederland moet internationaal vooroplopen met klimaatbeleid en dat kan met dit Klimaatakkoord. Wij zullen onze coalitiepartners aan hun handtekening houden.”

PVV: “A/B-test doen in de testgroep voor we reageren: A) Deze cijfers bewijzen dat de burger moet bloeden voor de klimaatterreur van het kabinet. Stop met deze klimaatgekte. B) Deze cijfers bewijzen dat Nederland in rap tempo islamiseert.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het klimaat is nog teveel een luxe voor rijkelui, welke gewone burger kan zich ook maar een beetje klimaat permitteren? In elke willekeurige achterstandswijk zie je vooral mensen in oude vervuilende mercedessen rondtuffen ipv van in milieuvriendelijke Teslas. Deze cijfers bewijzen dat de uitkeringen dringend omhoog moeten. Ook werklozen, gepensioneerden en asielzoekers moeten de financiële middelen krijgen voor groen vervoer (minstens een BMW i8 of Jaguar i-pace), anders wordt het nooit wat met dat klimaat.

Reageer
gravatar

Waarom slaat De Speld de belangrijkste regeringspartij in dit artikel over? Het CDA is de enige partij, die de belangen van zowel de burger als het bedrijfsleven behartigt!

Net als veel mensen en bedrijven, maakt ook het CDA zich zorgen over het klimaatbeleid. Door de hoeveelheid aan regels en informatie is het soms lastig om door de bomen het bos te blijven zien. Dus gaan wij de bomen kappen! Zo kan de burger en het bedrijfsleven ongehinderd het bos zien!

Hoewel de kosten van het klimaatakkoord nog niet bekend zijn bij het schrijven van deze reactie, is het wel duidelijk dat er kosten zijn. Het CDA is hierover duidelijk: deze mogen niet bij de huishoudens terechtkomen! Verder mogen de bedrijven niet voor deze kosten opdraaien!

Het CDA zal de belangen van de burger en het bedrijfsleven in Nederland blijven behartigen! Denk hieraan in het stemhokje op 20 maart bij het kiezen van uw vertegenwoordigers voor de Provinciale Staten en uw Waterschap …

Reageer
gravatar

SGP: “Deze cijfers bewijzen dat God de mens straft voor det homohuwelijk in dit zondige land. En voor abortus. Als God het wil, komen wij met een aangepaste Nashvilleverklaing.”

Reageer