Shutterstock / PeopleImages.com - Yuri A

Shutterstock / PeopleImages.com - Yuri A

Centraal Planbureau voor Ideetjes en Hersenspinsels heeft regeerakkoord doorgerekend: ‘Prima zo’

Er zijn nogal wat zorgen over de haalbaarheid van het hoofdlijnenakkoord: zo laten ambtenaren al anoniem weten dat veel plannen niet (snel) uit te voeren zijn. Ook het CPB twijfelt over de haalbaarheid en waarschuwt voor financiële risico’s. De coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB laat bij monde van formateur Richard van Zwol weten zich geen zorgen te maken: het Centraal Planbureau voor Ideetjes en Hersenspinsels (CPIH) heeft het akkoord vorige week doorgerekend, en vond het “prima zo”.

“Het CPIH heeft er met een schuin oog naar gekeken, en ik heb geen klachten gehoord”, zegt Van Zwol in een verklaring. “Het CPIH houdt er rekening mee dat nog niet alles is uitgekristalliseerd en dat er nog veel vraagtekens zijn, en zegt schouderophalend: ‘Prima, het zal onze tijd wel duren’. Dat is precies de bevestiging die we zochten.”

De directeur van het vorige week opgerichte CPIH, Joep Keurtjes, laat weten: “Wij zijn hét Planbureau voor ideeën die nog niet echt uitgewerkt zijn of waarover nog niet goed is nagedacht. In die context is het een uitstekend hoofdlijnenakkoord. Wij hebben het akkoord doorgebladerd en vervolgens gezegd: ‘Leuke hersenspinsels, wat gaan we lunchen?’ Dus wat ons betreft zit het wel snor.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *